Select a news topic from the list below, then select a news article to read.
The latest news from the Joomla! Team
General questions about the Joomla! CMS

herbertrobertsХърбърт Алфред Робъртс е изтъкнат английски хомеопат, работил активно през първата третина на ХХ век. Той е отличен практик, великолепен теоретик и прекрасен учител.

Венецът на творчеството му е трудът “Фундаменталните закони и Изкуството да лекуваме с хомеопатия” – книга, която от излизането си до ден-днешен не е излизала от Топ 5 на всички възможни класации за хомеопатична литература.

“ХомеоХелп” ви подарява този велик текст, защото той представлява един от най-добрите учебници по Хомеопатия, писани някога и ние сме убедени, че ще помогне много, особено на студентите по Хомеопатия, като здрав ориентир, около който да градят знанията си.

harvey-farringtonХарви Фарингтън, Чикаго, Илинойс, е роден на 12 юни 1872 година във Филаделфия, Пенсилвания и е син на Ърнест Албърт и Елизабет Ейткен Фарингтън. В 1881 година той постъпва в Академията на Новата Църква и учи там до 1893 година, когато получава титлата бакалавър по хуманитарните науки. След това той започва да учи медицина в Ханемановия колеж във Филаделфия, който завършва в 1896 година със степен доктор по медицина. Следдипломното си обучение той провежда в Хомеопатичното училище за следдипломна квалификация във Филаделфия, откъдето получава звание лекар-хомеопат. След една година амбулаторен стаж, той започва самостоятелна практика във Филаделфия, но през 1900 година се премества в Чикаго. Той работи като професор по Материя медика в Ханемановия медицински колеж в Чикаго, а преди това изпълнява същата длъжност Медицинския колеж “Дънам” в Чикаго. Той е член на Хомеопатичната асоциация в Илинойс и на Асоциацията на възпитаниците на Ханемановия медицински колеж във Филаделфия. На 11 април 1899 година д-р Фарингтън се оженва за Ирене Берлингер. Техните деца са Берта, Тиъдър Робърт и Харви Уинфрид Фарингтън.

Публикувана през 1955 година, тази поредица от 43 лекции беше първият учебник, използван от Американската фондация за следдипломна квалификация по хомеопатия. Лекциите от 6-та до 42-а се фокусират върху материя медика, докато Лекция 43 описва как трябва да се използва реперториумът.

В лекционния курс откриваме уникално и изключително полезно описание на хроничната картина на Ferrum phosphoricum, както и проверени и надеждни сведения, които не могат да се открият никъде другаде.

Уил Тейлър е роден на 22 март 1951 година в Милуоки, Уискънсин. Израснал е сред горите във ферма в източен Уискънсин, от което се поражда силната му любов към природата и диворастящите растения.

След дипломирането си в Щатския университет в Мичиган, специалности биохимия и психология, Уил специализира морска биология.

По причини, които остават все още неизяснени, Уил следва в медицинския университет в Бърлингтън, Върмонт (1979-1983), след което практикува като фамилен лекар в болницата „Света Мария" в Милуоки, Уискънсин (1983-1986).

Наред с конвенционалната фамилна медицина, Уил практикува и клиничен биофийдбек и психо-соматична медицина в Бетел и Саут Фрийпорт, щата Мейн.

 

Случай на болезнен херпес зостер го принуждава да се обърне за помощ към колега, който изучава хомеопатия и последвалото „вълшебно" излекуване го вдъхновява да започне да учи хомеопатия, в началото с идея просто да помага на семейството си. Постепенно хомеопатията обхваща цялата му професионална практика, заради изискването на пациентите му „лекувайте ме така, както лекувате семейството си".

Уил Тейлър завършва професионален курс по хомеопатия в Бостън през 1988 и се посвещава на задълбочено проучване на старите майстори в нашето изкуство, осмисляне на собствените си успехи и неуспехи и синтезиране на идеите на съвременните преподаватели по хомеопатия.

 

Докато практикува хомеопатия в Блу Хил, Мейн, Уил стартира хомеопатичния си уебсайт и онлайн обучение, а малко по-късно започва да преподава в The School of Homeopathy в Ню Йорк, филиал на School of Homeopathy - училището на Миша Норланд в Девън, Англия.

През януари 2002 Уил Тейлър затваря практиката си в Мейн и се премества в Портланд, щата Орегон, където оглавява Катедрата по хомеопатия в Националния колеж по натуропатична медицина (NCNM).

Понастоящем Уил Тейлър преподава и води супервизии на студенти в NCNM и е основен преподавател в The School of Homeopathy в Ню Йорк. Публикувал е множество статии в „American Homeopath" and „Simillimum".

 

Писмото ми до регистрираните в сайта приятели на Хомеохелп (от 17 ноември 2009) провокира много приятна реакция у вас и това ме подтикна да ви предложа да поставим началото на нещо ново. (Всъщност, началото вече е поставено.)

 

Нека засега наречем това ‘ново’ ‘Форум ХомеоХелп’.

 

Идеята ми е във ‘Форум ХомеоХелп’ да поставяме и отговаряме на въпроси, които ни вълнуват. Това, разбира се, ще бъдат въпроси, имащи отношение към Хомеопатията, но имаме достатъчно простор и за обсъждане на въпроси от всякакво друго естество – въпроси, свързани със Здравето и Болестите, със Здравето и Лекуването на Деца и Възрастни, със състоянието на Здравеопазването и Медицината в по-широк смисъл и всичко, което ни вълнува.

 

Знам, че подобни форуми съществуват в българското киберпространство.

 

Новото в нашия форум ще бъде:

 

- Полезността. Моят стремеж ще бъде публикуването на материали и теми, които носят директна полза за участниците – теоретични разяснения, практически съвети, взаимопомощ. Ще се бяга от разводняване и общи приказки’.

 

- Толерантността. Уважение към всички мнения и добронамерено коментиране на тяхната основателност.

 

- Духът. Позитивност и приятелство. Няма да се допускат враждебни и злобни коментари.

 

Ние – българите – все още нямаме форум, посветен основно на Хомеопатията и това е голям пропуск. Аз виждам реален шанс всички ние заедно да го ‘родим’.

 

Разбира се, аз ще играя ролята на модератор. Ако видя в някой пост достатъчно значима и достатъчно нова тема, аз ще я извеждам като нова дискусия.

 

Очаквам и разчитам на вашата активност. Поне в началото бих искал да движа влака, а не да казвам накъде да кара.

 

Пишете, повдигайте теми, поставяйте въпроси, отговаряйте, споделяйте мнения и опит – всяко желание да помогнете на хората със сходен на вашия начин на мислене е добре дошло и ще бъде приемано с благодарност и уважение.

Ако не си част от решението, значи си част от проблема.

Този блог посочва проблеми и предлага решения.

whitmont2Едуард Уитмънт е роден във Виена в 1912. В 1936 завършва Виенския Медицински университет и получава лекарската си диплома. През 1937 изучава трудовете на Рудолф Щайнер. Силният му интерес към психосоматиката и холистичния подход го мотивира да започне през 1940 проучвания в сферата на натуропатията, хиропрактиката, йогата и астрологията. По това време той изучава и хомеопатия при Елизабет Райт Хабарт. От 1947 до 1951 продължава обучението си по хомеопатия в Школата за следдипломно обучение към Американската фондация по хомеопатия. Интересът му към аналитичната психология го подтиква да влезе в кореспонденция, а по-късно и да се срещне лично с Карл Юнг; изучава Юнгианска терапия при различни учители, включително М. Естер Хардинг. Има богата практика като аналитичен психотерапевт в Ню Йорк, където става и съосновател, председател и преподавател в Юнгианския център за обучение.

Едуард Уитмънт е автор на "Въведение в интерпретацията на сънищата", "Психика и Субстанция", "Психосоматично лечение" и "Алхимия на Лекуването: Психика и Сома". Житейския му път приключва в Америка в 1998.

Едуард Уитмънт оставя дълбока диря като изключително ерудиран философ, психолог и хомеопат. Малцина са творците, които могат да му съперничат по прозорливост и широта на възгледите.

 

В нашия сайт ще започнем запознанството си с неговите трудове с публикуването на 6 глави от книгата "Психика и Субстанция":

massimomangialavoriМасимо Манджалавори отдавна е широко известен и уважаван в родината си Италия, както и в цяла Европа. През последните години той оказва феноменално влияние върху развитието на хомеопатията, спечелвайки си репутация на изключително проникновен учен и превъзходен учител.

 

Преди 14 години Манджалавори изоставя практиката си на сърдечен хирург и се потапя във водите на хомеопатията. Интересът му към всички природни явления от антропологична, физическа, психологическа и езотерична гледна точка му помагат да изработи изумително обширно и задълбочено разбиране за лекарствата и техните семейства. Независимо дали говори за Strontium, за Двусемеделните растения или за Паякобразните, той ни води в един вълнуващ нов свят на проникновени прозрения.

 

Масимо изучава всеки аспект на субстанцията - химичните и токсичните й ефекти, поведението и навиците на растението, минерала или животното, тяхната символика и история - и ни представя всяка субстанция в напълно нова светлина. Ние може да си мислим, че познаваме полихрестите, но. . . почакайте да видите как ги разбира Манджалавори!

 

Масимо ни показва как да задълбочим разбиранията си за човешките същества, за субстанциите, с които работим и най-важното - за взаимодействията между едните и другите. Неговите виждания и прозрения разгръщат едно цялостно ново разбиране за ефекта на нашите лекарства и за функционирането на самата хомеопатия.

 

Макар и сравнително млад, д-р Манджалавори вече е възприеман като "учител на учителите", заради впечатляващо богатите си познания по материя медика. Фокусирайки се върху едно отделно лекарствено семейство, Масимо бързо отива отвъд ключовите симптоми и есенции, стигайки до дълбоко, фундаментално разбиране за лекарствата и симптомите, които ТРЯБВА да са налице, за да бъде направено съответното предписание.

Скъпи приятели на Хомеопатията,

За пръв път в историята на българската Хомеопатия пред практикуващите хомеопати, студентите по Хомеопатия и любителите на Хомеопатията се разкрива възможност да наблюдават лекциите на световно известни хомеопати без да напускат дома си, без дори да стават от любимия си стол.

ХомеоХелп ви дава тази уникална възможност, стартирайки ВИДЕО КУРСОВЕТЕ на ХОМЕОХЕЛП!

Във ВИДЕО КУРСОВЕТЕ на ХОМЕОХЕЛП на абсолютно достъпни цени вече може да гледате лекции по Хомеопатия, изнесени от ваши любими лектори.

Всяка видеолекция се съпровожда с кратък текст, описващ нейното съдържание, продължителността и цената на достъпа до нея.

 

Как може да получите достъп до видеолекциите?

1. Разгледайте внимателно видеолекциите, които предлагаме и поръчайте най-желаните от вас.

2. Преведете по банковата ни сметка сума, равна на цената на достъпа до избраната от вас лекция или лекции. Като основание за плащането запишете вашето потребителско име.

Банкова сметка:
Централна Кооперативна Банка – клон Добрич
IBAN: BG83 CECB 9790 1088 8589 00
"ХомеоХелп" ГД

3. Изпратете съобщение на This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., че сте извършили плащането и датата, от която желаете да имате достъп до видеолекциите.

4. След като получим потвърждение за извършеното плащане,  ще ви изпратим писмо с парола за достъп до поръчаните от вас видеолекции.

Забележете, че ако заплатите пакет от лекции, ползвате сериозни отстъпки от техните цени.

Период на достъп

Паролата за една лекция или пакет от лекции с обща продължителност до 3 астрономични часа ви осигурява достъп до тях за период от 7 дни.

Паролата за пакет от лекции с обща продължителност от 3 до 9 астрономични часа ви осигурява достъп до тях за период от 14 дни.

Паролата за пакет от лекции с обща продължителност повече от 9 астрономични часа ви осигурява достъп до тях за период от 28 дни.

 

Приятели на Хомеопатията,
Участниците във ВИДЕО КУРСОВЕТЕ на ХОМЕОХЕЛП естествено и неизбежно създават едно отбрано общество - общество на хора с правилно подредени приоритети, общество на хора, които поставят Знанието над парите.

Вашето участие във ВИДЕО КУРСОВЕТЕ на ХОМЕОХЕЛП ви прави специални и ХомеоХелп ще ви напомня, че сте специални чрез специалното си отношение към вас.

Всеки член на това ново общество, участвал в повече от 10 лекции от нашите ВИДЕО КУРСОВЕ за период, не по-дълъг от 6 месеца, получава код за отстъпка, чрез който може да закупува книги от ХомеоХелп с 10% отстъпка от цената. Кодът е активен в продължение на 6 месеца след датата на последното ви участие.

Ако имате някакви въпроси или проблеми с достъпа, моля, не се колебайте да ни пишете или да ни звъните на 0886 325 905 (Румен Стойчев).

ХомеоХелп ви желае приятни и ползотворни часове с нашите ВИДЕО КУРСОВЕ!

vermeuleЧестта да бъде първи лектор във ВИДЕО КУРСОВЕТЕ на ХомеоХелп заслужено получава човекът-енциклопедия ФРАНС ВЕРМЮЛЕН.

Видеолекциите на Франс Вермюлен са записани по време на неговия семинар в България през май 2009.

Така даваме дългоочакваната от много колеги, които не успяха да присъстват на семинара, възможност да наваксат пропуснатото.

ХомеоХелп ви дава тази уникална възможност, стартирайки ВИДЕО КУРСОВЕТЕ на ХОМЕОХЕЛП!

Във ВИДЕО КУРСОВЕТЕ на ХОМЕОХЕЛП на абсолютно достъпни цени вече може да гледате лекции по Хомеопатия, изнесени от ваши любими лектори.

Online Courses

free-class-homeopathy-en
course-homeopathy-en
bach-flower-remedies-online
sest-training-en
graphology-en
psychology-en