Articles

what-homeopathy-is

Робърт Фийлд

 

Пиша тази статия за хомеопатите, студентите по хомеопатия и любителите на хомеопатията.

Защо задавам въпроса: „Защо да станеш Хомеопат?”

Защото така се обръщам към всички вас.

 

Защо да станеш Хомеопат?

Защото обичаш хората.

Ако дълбоко в себе си не храниш любов към хората, може би да си хомеопат не е най-точния избор на професия за теб. Когато прекарваш цял ден в слушане на хорските неволи и страдания, за теб би било много изтощително, ако не храниш любов и състрадание към другите. Не всеки човек става за такъв тип работа. това е нормално. Но ако си сериозен човек, който иска да стане хомеопат, по-добре обичай хората.

 

Ставаш хомеопат, защото обичаш да учиш.

Когато си хомеопат, не минава и ден без учене. Всеки човек е различен и всеки случай е различен. За всеки човек има различно, уникално лекарство.

Това не е като в конвенционалната медицина, където поставяш диагноза и на база на нея предписваш медикаменти по установен протокол.

Наука и изкуство е да „преведеш” историята на пациента на уникалния език на симптомите от реперториума и след това да избереш точното лекарство за този пациент. Това е много по-елегантен подход от алопатичния, който разкрива безкрайни възможности да учиш.

 

Ставаш хомеопат, защото обичаш света на Природата.

Хомеопатичните лекарства идват от всички природни царства и носят в себе си уникалната сигнатура на енергията на източника си. Това се разкрива чрез извършване на доказвания от реални хора. Те докладват своите изживявания в отговор на енергията на лекарството. Усещанията, които те съобщават, дават информация за иначе скрит поглед към енергията на субстанцията. Толкова омагьосващо и очароващо е да изучаваш Природата чрез хомеопатията.

 

Ставаш хомеопат, защото след като веднъж си се срещнал с идеята да помагаш на другите, неизбежно осъзнаваш, че трябва да съществува по-добър и по-безопасен начин да го правиш от алопатичния модел, разчитащ на химическите медикаменти. Макар че хомеопатията не е newage-наука със своята 200-годишна история, тя провокира и най-отворения ум да прекрачи всичките си ограничения, за да може да я разбере. Пленително е да знаеш, че може да се постигне пълно излекуване на човека чрез използване единствено на енергия.

Тази енергия на лекарството няма само директен физически ефект, а действа като вдъхновение за жизнената сила на човека, която е призвана да реагира. Ето откъде идва излекуването. Всички нив притежаваме дълбоко присъща способност за самоизлекуване. Хомеопатията е един от начините за стимулиране на тези самоизлекуващи способности.

 

Ставаш хомеопат, защото вярваш, че съществуват сили, по-велики от самия теб.

Жизнената сила е духовна енергия, която оживява съществото ни. Без нея ние сме мъртви. Да припознаеш този аспект от съществото си е в съзвучие с приемането на факта, че тук работи някаква по-велика сила. Нейните проявления са уникални у всеки един от нас и все пак някои сходства са изумителни. Когато си сидетел как работи хомеопатията, става по-лесно да повярваш в силите, които са по-висши от нас.

 

Ставаш хомеопат, защото обичаш да контролираш по-оптимално работния си ден.

Повечето хомеопати работят за себе си и могат да структурират работата си по начина, който им допада. Това носи голяма свобода в живота ти. Ако обичаш да имаш контрол върху времето си и да определяш сам как да го прекарваш, хомеопатията е прекрасен избор на професия и начин на живот.

 

Може да се изброят хиляди причини да станеш хомеопат. За всеки от вас причината може да е малко по-различна.

Но вероятно най-силната причина е, че искаш да помагаш на другите да променят живота си към по-добро. Формираш прекрасни, близки, лични взаимоотношения с пациентите си.

 

Да обичаш хората само по себе си е хубаво, но да имаш реален начин да помагаш е истински дар.

Може би най-голяма радост носи уверено да предпишеш лекарство и да си свидетел на чудесата, които се случват.

Лекувайки пациентите си, се лекуваш и ти.

Това неизбежно ще донесе все повече и повече щастие в живота ти...

 

Така че стани Хомеопат!

Бъди най-добрият Хомеопат, който можеш да бъдеш.

Учи вечно.

Помагай на другите и посвети живота си на това.

Виж много чудеса.

Какво повече може да поиска човек от живота си...

 

Защо да станеш хомеопат?

от Робърт Фийлд

Оригиналната статия може да прочетете ТУК

Online Courses

free-class-homeopathy-en
course-homeopathy-en
bach-flower-remedies-online
sest-training-en
graphology-en
psychology-en