Articles

girlПоне такава е позицията на правителството на Индия.

През април 2010 то забрани по-нататъшното провеждане на проучвания на ваксини срещу човешкия папилома вирус (HPV).


Правителството взе това решение на база на резултатите от изследвания на граждански организации, които констатираха сериозни етични нарушения в най-малко едно от проведените проучвания на ваксините.


В Индия граждански организации отдавна изразяват опасенията си по отношение на безопасността и ефикасността на две ваксини срещу HPV, както и от агресивното рекламиране на ваксините и необходимостта да се проучат съобщенията за смъртни случаи и нежелани реакции след ваксинация.


Според „Economic and Political Weekly”, разследването, което доведе до тази забрана, подчертава как:


"... рекламните практики на фармацевтичните компании, натискът от страна на мощни международни организации, както и безкритично одобрение от медицински асоциации в Индия влияят върху приоритетите на здравните власти в страната."


В САЩ само около една трета от ваксиниралите се млади жени завършват пълния курс на ваксинация срещу човешкия папилома вирус. Колкото по-възрастна е жената, толкова по-малко вероятно е тя да получи дори първата от трите дози.


Едно проучване разглежда случаите на почти 10000 жени на възраст между 9 и 26, отговарящи на условията за ваксинация срещу HPV. От тях 39,1% са получили еднократна доза, 30,1% са получили две дози и 30,8% са приключили цялата ваксинационна програма, включваща три дози.


Според Yahoo News:

"При жените на възраст между 18 и 26 години е най-малка вероятността да получа дори само една доза, което ... вероятно се дължи на влиянието на родителите на по-младите момичета, тъй като съгласието на родителите се изисква за получаване на ваксина, когато момичето не е навършило 18 години."

 

Оригиналната статия вижте ТУК

 


 

 

Още за рисковете от ваксиниране с Gardasil:

“Кажи на някого” за рисковете от Ваксината срещу Рак на маточната шийка

Ваксината срещу Рака на маточната шийка не дава гаранции за успех!

Online Courses

free-class-homeopathy-en
course-homeopathy-en
bach-flower-remedies-online
sest-training-en
graphology-en
psychology-en