Popular Homeopathy

Въведения в хомеопатията

Хомеопатията е пълноценна медицинска система, чието начало е поставено от немския лекар и учен д-р Кристиан Самуел Ханеман (1755-1843).

Хомеопатичните лекарства се предписват на базата на природен закон, известен като Закон за Подобието.

homeopathy33Хомеопатията е преди всичко нефизически или енергиен лечебен метод, една от най-главните форми на енергийна медицина на нашето време. Хомеопатичната медицина е вибрационна система, която използва микродози от субстанции, получен от растения, минерали и животни с цел стимулиране на естествена оздравителна реакция. Действието на хомеопатичното лекарство не се реализира по физиологичните пътища, които се активират при назначаването на конвенционални медикаменти. Хомеопатията е система за лечение на индивиди, която стимулира тялото и ума към самоизлекуване.

Хората все повече говорят за Хомеопатията и нейния забележителен подход към здравето – не само човешкото, но и това на животните и дори растенията.

homeopathyНе само клиничната методология, но и начинът на приготвяне на субстанциите, използвани в хомеопатията, е абсолютно уникален. Хомеопатичните лекарства се получават чрез процес на серийно разреждане и сукусиране, чиято цел е да се осигури по-голям терапевтичен ефект на разрежданията (динамизация).

При съвременното бързо нарастване на популярността на Хомеопатията в цял свят вече се забелязва и един проблем, който не бива да се подценява – несистемността при запознаването с Хомеопатията като наука със свои специфични закони и принципи.

Image_183352_2Хомеопатичната медицина е преживяла значителни възходи и спадове в своето историческо развитие – бързият първоначален бум из целия свят през XIX век бил последван от челен сблъсък с ортодоксалната медицина, който спрял възхода на хомеопатията, след което последвал траен упадък, особено в западните държави, в някои от които тя изчезнала напълно. През последните пет десетилетия, обаче, ние сме свидетели на прогресивно възстановяване на практикуването на хомеопатия, дори и във високо развити в технологично отношение държави като Франция, Германия и Италия.

hahnemannВсе още за много хора по света неговото име е непознато, което е нелогично, като се имат предвид енциклопедичната личност и невероятните заслуги на този велик човек към медицината и изкуството да се лекува - заслуги, които го правят равен на титани на мисълта като Коперник, Галилей, Айнщайн...

Биографията на Ханеман сякаш е писана от Дикенс.

child-taking-medicineДана Улман е опитен хомеопат и един от най-активно пропагандиращите хомеопатичната медицина в САЩ. В тази статия той дава добри съвети за поведението ви през грипния сезон.

Online Courses

free-class-homeopathy-en
course-homeopathy-en
bach-flower-remedies-online
sest-training-en
graphology-en
psychology-en