Popular Homeopathy

Дайджест

cimg0020-3

 

Как да опазим лекарствата от работещия GSM, от скенерите по летищата? Сигурно и вие често сте се сблъсквали с този проблем и сте търсили всевъзможни импровизации.

Едри фармацевтични компании са в основата на позорната атака срещу хомеопатията

 

 

Мексикански грип/ Испански грип / H1N1 Грип

Автор: Д-р Маниш Батия*

 

manishbhatiaКакво представлява Свинският грип или Инфлуенца тип H1N1?

„Хомеопатичната революция"

Защо известни личности и културни знаменитости избират Хомеопатията

от Дана Улман

Току що гледах по телевизията интервю с известен пластичен хирург, влюбен в "симетрията".

И чух, заедно с няколко десетки хиляди зрители, поредните хвалебствия за ботокса - "любимецът на българските жени", според въпросния хирург.

 

Срешу хомеопатията често се изправят много силни противници, но тя винаги е излизала с чест от битките, в които са я въвличали, защото винаги е имала на своя страна два могъщи съюзника - пациентите и здравия разум.

д-р Линда Джонсън

Подновените, още по-яростни атаки на някои медии срещу ефикасността на Хомеопатията като успешен лечебен метод не са нищо друго, освен зловещ погром на могъщите фармацевтични корпорации.

д-р Върнън Коулман

Суеверието и съмненията са принципната основа на медицинската наука на ХХ век.

1140988780lnj08fЗъболечението като процедура и изживяване е много стресово събитие за плашливия пациент.

Всеки индивид е различен - това е част от веруюто на хомеопата. През последните години, обаче, ние откриваме у все повече пациенти една обща характеристика - потиснатата патология. Потискането на симптомите - основното оръжие на алопатичната медицина - е болест с пандемични размери. Как да се справим с него? Ето отговора на Ан Джером Крок.

Скорошно проучване, чиито резултати бяха публикувани преди дни в ‘Международен журнал по Онкология’, разкрива, че хомеопатичните лекарства имат сходен ефект с този на химиотерапията, но за разлика от нея са абсолютно нетоксични.

 

хомеопатиВестник ‘India Post’ съобщава за над 400 000 регистрирани хомеопати в Индия.

Всяка година този брой се увеличава с 13 000!

 

Ние обичаме хомеопатията и пациентите си. Мечтаем си всяко лечение да протича гладко и без кризи. Попадането в плен на тази "розова мъгла" може да се окаже рисковано. Имаме ли готовност да се справим със ситуация, при която сме се натъкнали на подводни камъни?

Размислите на Сю Йънг може би ще прозвучат отрезвяващо за някои.

Водени от стремежа си да дискредитират Хомеопатията, няколко стотин т. нар. ‘скептици’ планират да проведат ‘масово предозиране’ с хомеопатични гранули в знак на протест срещу продажбата на ‘безполезни’ лекарства във веригата Boots.

trafficГрад Алопат - Майк Адамс

Имало едно време един град, наречен Град Алопат. В него живеели много хора, имало много улици и автомобили, но поради ограниченията в бюджета, никъде в Град Алопат нямало знаци "Stop" и светофари.

Министър Майк О'Брайън

(От няколко месеца във Великобритания бушува мощна атака, целяща да принуди британската Национална здравна каса да спре финансирането на хомеопатични лечения.

В нашия сайт също писахме за тази злостна кампания.

В края на ноември 2009 британският парламент стигна до решение по този въпрос.)

Автор: Тод Роуи

Не винаги е лесно за хората да направят разлика между един лекар, който предписва хомеопатични лекарства, ползвайки един единствен наръчник, и хомеопата-професионалист.

Редакционна статия на Ян Схолтън от Декемврийския брой на InterHomeopathy

Има едно странно нещо, което се случва в нашата култура. Тя става все по-малко и по-малко религиозна, поне така изглежда на пръв поглед.
Но празнотата се запълва с нов вид идеи – тези на науката и материализма.

Апендиксът е малък, подобен на тръбичка орган, разположен в долната дясна четвърт на корема, свързан с началото на дебелото черво. Много учени твърдят, че тази на пръв поглед безполезна частица от нашето тяло е просто останка от древните времена, когато първобитните хора са консумирали огромни количества растителна материя.

След близо година обсъждания (част от които си бяха познатата чиста и откровена имитация на обсъждания) парламентът прие новия Закон за здравето, в който за пръв път има и глава, регламентираща статута на т. нар. "неконвенционални методи за благоприятно въздействие върху индивидуалното здраве".

Не може да не сме доволни, че вече съществува български закон, в който е спомената и думата хомеопатия.

Natural News Конвенционални учени потвърждават, че Хомеопатията наистина облекчава страничните ефекти от терапията при рак

 

Някои хомеопатични лекарства може успешно да редуцират страничните ефекти от противораковите терапии без да ги възпрепятстват – това е изводът от едно проучване, проведено от изследователи от Cochrane Collaboration.

Online Courses

free-class-homeopathy-en
course-homeopathy-en
bach-flower-remedies-online
sest-training-en
graphology-en
psychology-en