Home

FREE ONLINE COURSE IN HOMEOPATHY

"KINGDOMS in homeopathy" WITH Dr. Ghanshyam Kalathia

drkalathia"CHOOSING THE KINGDOM - Solution to your problems in practice"
DATE: September, 22
FREE WEBINAR
CET (Brussels) - 4,30PM
Los Angelis (California) - 7,30AM
IST (Mumbai) - 8PM
Tokyo (Japan) - 11,30PM

 Online Courses in Homeopathy

Systematic approach in homeopathy - the modern interpretation by Dr. Ghanshyam Kalathia

This unique ONLINE course is a specially designed for students and practitioners, who know nothing and everything about "Sensation method". The aim of this course is to prepare yourself for practicing the best homeopathy and help you to master multiple systems so you can gain consistent results.


Gain your confidence in cases by learning multiple ways to find the right remedy for our patient, knowing a lot of techniques and learn how to apply these different methods in your practice. 

VIEW PROGRAMME AND TESTIMONIALS FROM PARTICIPANTS AT OUR SESSIONS

Министър Майк О'Брайън

(От няколко месеца във Великобритания бушува мощна атака, целяща да принуди британската Национална здравна каса да спре финансирането на хомеопатични лечения.

В нашия сайт също писахме за тази злостна кампания.

В края на ноември 2009 британският парламент стигна до решение по този въпрос.)

 

 

 

Ето какви бяха безсмъртните думи на здравния министър Майк О’Брайън, изречени на 1 декември 2009 в парламента: „Ние възприемаме становището, че не е наша работа да спираме клиницистите да предписват такива лекарства, ако смятат, че са подходящи.


Обявявайки се в защита на свободата по начин, достоен за самия Джон Стюарт Мил, уважаемият министър заяви, че евентуален отказ на Националната здравна каса да покрива разходи за хомеопатично лечение би бил „нелиберален акт” и „отричане на правото на личен избор”. Той каза още, че съществуват много мнения на клиницисти и учени, които не бива да се игнорират.


Това стана, след като министърът беше ‘изпечен на шиш’ от Комисията за наука и технология към Камарата на общините – комисия, съставена от хора, които съвсем не са приятелски настроени към Хомеопатията – като Едзард Ърнст, Бен Голдакър и Трейси Браун, които ругаха Хомеопатията на всички изслушвания.


Здравният министър, обаче, удари в десятката – "Хомеопатия се практикува от обучени лекари, които трябва да поемат отговорност за това, което правят". Това е и водещото заглавие, и заключението, и написаното по средата и всичко останало между тях.


Майк О’Брайън знаеше това и имa куража да го каже в лицето на негативно настроените медии, провеждащи масираната кампания срещу Хомеопатията през последните месеци.

 

Браво, министре!

 

Това е прекрасен, вълшебен ден за Хомеопатията, за медицината и за свободата на мисълта.
Крясъците на опозицията срещу Хомеопатията сега ще стихнат, това е сигурно, но не се заблуждавай от това, скъпи читателю – това е ГОЛЯМ ден за Хомеопатията и аз ще ликувам и празнувам поне до края на деня. Това също е сигурно!

Брайън Каплан
http://drkaplan.co.uk/

 

Ето и съобщението в уебсайта на Faculty of Homeopathy

Здравният министър Майк О’Брайън заяви пред Комисията за наука и технология, че спирането на финансирането на хомеопатично лечение от страна на Националната здравна каса не е оправдано и че мнозина уважавани хора, включително лекари, вярват в Хомеопатията.


Г-н О’Брайън заяви, че сред клиницистите и учените съществуват редица мнения, които не може да бъдат пренебрегнати и увери Комисията, че е ‘оправдано да се проведат повече проучвания”, свързани с Хомеопатията.


Той неколкократно повтори, че само клиницистите имат правото да решават кое е най-доброто лечение за техните пациенти и че не е негова работа да казва на общопрактикуващите лекари да предписват ли хомеопатични лекарства, или не.

 

Той изясни, също така, че Националната здравна каса е изхарчила за хомеопатични лекарства едва 152 000 паунда от общ годишен бюджет за медикаменти в размер на 11 милиарда паунда.

ONLINE CLASS WITH DR. DINESH CHAUHAN

dinesh1CASE WITNESSING PROCESS IN ACUTE CASES

TEACHER: DINESH CHAUHAN
DATE: March, 31, 2013
DURATION: 5 hours

Online Courses

free-class-homeopathy-en
course-homeopathy-en
bach-flower-remedies-online
sest-training-en
graphology-en
psychology-en