Ваксините - Въпроси и отговори за мислещи родители

Ваксините - Въпроси и отговори за мислещи родители

Д-р Александър Коток
Това е книгата, която трябва да прочете всеки родител преди да вземе решение да позволи ли детето му да бъде ваксинирано или да откаже.


14,00 лв

В наличност

» Добави към любими продукти

Внимание: Последни налични продукти

Потребителите, които си купиха този продукт си купиха също

Това е книгата, от която българските читатели отдавна се нуждаят и която трябва да прочете всеки родител преди да вземе решение да позволи ли детето му да бъде ваксинирано или да откаже.

 

 КУПЕТЕ КНИГАТА В ЕЛЕКТРОНЕН ФОРМАТ ОТ ХЕЛИКОН


КУПЕТЕ КНИГАТА В ЕЛЕКТРОНЕН ФОРМАТ ОТ Biblio.bg
Така ще бъде навсякъде с вас без да тежи в багажа.

 

Авторът съумява да предостави на читателите си най-съществената информация за детските инфекциозни болести и ваксините, претендиращи, че предпазват от тях. При това д-р Коток го прави без излишно задълбочаване в сухо научни аспекти и без залитане по използване на неразбираема терминология.

След прочитането (и най-вероятно многократното препрочитане) на тази книга българските майки и бащи несъмнено ще бъдат много по-подготвени за контактите си с педиатрите и здравеопазната система изобщо, а така заслужено ще се почувстват и много по-близо до жизнените интереси на своите рожби.

 

kniga-pdf СЪДЪРЖАНИЕ И ОТКЪС ОТ КНИГАТА

 

Ето как представя книгата си самият автор:

„Участието във ваксинационните програми на СЗО и свързаното с това включване на нови ваксини в имунизационния календар, огромните пари, които печелят заинтересованите от разработването, производството и разпространението на ваксините, а също и изменилата се руска правова система, позволяваща на всеки индивид или на неговите настойници безусловното право на свободен избор по въпроса за ваксините, предизвика през последните година издаването на цяла серия от брошури, насочени към редовия читател и активно рекламиращи ваксините.

Понякога последните се рекламират съвсем открито, а друг път тяхната реклама е изкусно преплетена с разкази за ужасните инфекциозни болести, които дебнат децата на всяка крачка или с беседи за здравословен начин на живот, който по парадоксален начин се оказва, че зависи от количеството на получените ваксини.

Различавайки се по обем и стил на изложения материал, тези брошури са единни във възхваляването на ваксините и в премълчаването на техните отрицателни последствия, които ако се споменават, са в неразбираема скоропоговорка като нещо незаслужаващо внимание. Истинската история на ваксините се премълчава или фалшифицира, което виждаме всеки път, когато се говори за изкоренената вариола. Нито дума не се споменава за предизвиканото от ваксините смесване на заболеваемостта при най-опасните възрастови групи, а също и за последните токсикологични и епидемиологични изследвания, показващи истинската цена на традиционно бодрите уверения в безопасността на ваксините.

В резултат на едностранчивото представяне на материала у неподготвения читател неизменно се поражда впечатлението, че ваксините са едно от най-забележителните постижения на медицината и дори проблемите, които те създават, не могат да се сравняват с ползата от тяхното приложение. В същото време гласът на тези, които биха искали да предупредят за свързаните с ваксините опасности, на практика не се чува. Книгите, критикуващи ваксините или поставящи под съмнение поднесените на публиката факти, излизат в малък тираж и е много трудно да се видят на пазара дори в руските мегаполиси, а какво да кажем за провинциалните градове, в които хората дори и не са чували за такива книги. При това, опитвайки се да напише книга „за всеки" с максимално аргументиране на своята гледна точка, авторът много трудно се сдържа да не използва материали с научни данни, което предизвиква недоволството на читателите, разчитащи на достъпен език на изложението. Предмет на такава критика стана и моята книга „Безпощадната имунизация", която излезе миналата година в Русия. Получих много мнения на читатели, които ми предлагаха да се откажа от подробната и претрупана научна лексика при излагането на проблемите в полза на прости и разбираеми отговори на най-често задаваните родителски въпроси.

Реших да послушам съвета на моите читатели. Събрах въпросите, които получавам в лична кореспонденция или на форума на моя сайт „1796 - Хомеопатия и ваксини" http://www.1796kotok.com и ги обединих с моите отговори в книга, като се постарах да е максимално разбираема за читателите. Въпреки че такава форма на подаване на материала също не е застрахована от пропуски, смятам, че тя отговаря на своята основна задача - да даде на читателя представа за реално съществуващия проблем и да го подтикне да продължи да проучва темата за ваксините.

В момента свободният избор по отношение на ваксините има смисъл само при максимално пълна информация за тях. И ако моята книга даде своя принос, то тя не е била написана и прочетена напразно."

Д-р Александър Коток

В момента няма потребителски мнения.

Напишете Вашето ревю

Ваксините - Въпроси и отговори за мислещи родители

Ваксините - Въпроси и отговори за мислещи родители

Д-р Александър Коток
Това е книгата, която трябва да прочете всеки родител преди да вземе решение да позволи ли детето му да бъде ваксинирано или да откаже.

Напишете Вашето ревю

×